Banana
Banana
  • previne formarea ulcerului. Pulberea din banana a fost studiata pentru a preveni formarea ulcerului, si a fostinclusaintr-o varietate de medicamente, inclusiv aspirina, indometacin, fenilbutazona, prednisolon, cisteinaminasihistamina. coaja de banana benefica pentru prostate. extractul din apa de banana suprima pietrele la rinichi. banana are proprietati anti-diabetice. Este recomandata persoanelor care au diabet zaharat de tip I.
Ananas
Ananas
  • Ananasul este foarte bogat in antioxidanti, ajutand imunitatea si protectia impotriva radicalilor liberi. Principalele componente ale ananasului sunt: foarte multe vitamine, cum ar fi complexul B, vitamina A, minerale precum calciu, cupru, potasiu, sodiu, iod, fier, magneziu si fosfor vitamina C, aproximativ 100 de grame de ananas furnizand peste jumatate din doza zilnica recomandata mangan, doar 100 de grame din acest fruct fiind mai mult decat doza zilnica recomandata bromelaina, o enzima ce are rol antiinflamator, reducand riscul formarii cheagurilor de sange.
Mango
Mango
  • fructele de mango protejeaza impotriva cancerului de colon, de san, leucemie si de prostata. Mai multe studii sugereaza ca un proces de compusi polifenoliciantioxidanti gasiti in mango sunt cunoscuti pentru a oferi protectie impotriva cancerului de san si cancerului de colon.
Avocado
Avocado
  • Avocado este considerat de multi o leguma, desi el este un fruct.
  • Consumul de avocado duce la intarirea sistemului nervos, ajuta la stimularea memoriei, astfel incat este recomandat tinerilor si persoanelor aflate in perioade de efort intelectual sustinut.
  • Consumul de avocado ajuta la stoparea dezvoltarii celulelor canceroase, stopand astfel aparatia cancerului.
Pepene galben
Pepene galben
  • Extractul din coaja de pepene galben are efect anti-oxidativsi de stimulare a tiroidei. Poate creste nivelul hormonilor tiroidieni. Pepenele galben creste nivelul de hormone tiroidieni, dar si nivelul insulinei. Favorizeaza reglarea disfunctiilor tiroidieni si reduce hiperglicemia.
Struguri
Struguri
  • Contin resveratrol. Resveratrolul reduce riscul de accident vascular cerebral. Efectulcelmaicunoscutestereducereasensibilitatiicedauneazavaselor de sangeprintr-o activitatescazuta a angiotensinei (un hormon care cauzeaza boala sistemica de strangere a vaselor de sange care ar putea ridica astfel tensiunea arteriale) si in al doilea rand, prin cresterea productiei de substante vasodilatatoare, de oxid nitric (un compus benefic pe care cauzeazarelaxare a vaselor de sange)..
Prune
Prune
  • prevenirea diabetului prunele sunt slabe caloric cee ace favorizeaza scaderea in greutate. Prunele sunt o sursa puternica de antioxidanti, care protejeaza celulele sanatoase din organism, astfel incat previn aparitia cancerului. Contine vitamina Asi beta carotene, imbunatatind vederea.
Grapefruit
Grapefruit
  • Contine o fibra solubila nedigerabila care, actioneaza precumun laxative, ajuta la protejarea mucoasei colonului. Pectina din grapefruit ajuta la hranirea si sustinerea florei bacteriene.
Cartofi
Cartofi
  • contine vitamina C, vitamina B6 – folosita in vindecarea a peste o suta de boli, previne bolile de inima, pietrele la rinichi.
Morcovi
Morcovi
  • un fapt bine stiut este ca morcovii imbunatatesc vederea, intrucatcontin beta-caroten, antioxidant pe care ficatul il transforma in vitamina A. matreata si problemele scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul morcovilor.
Ceapa
Ceapa
  • contine cantitate mare de acid folic contine flavonoide, pigmenti care ofera culoare produselor. ceapa este bogata in quercitina, un antioxidant puternic, care s-a dovedit a fi benefic pentru prevenirea cancerului la stomac. ceapa are efect antiinframator, antiviral, antibiotic si are calitati anticancer.
Dovlecei
Dovlecei
  • este important sa retinem un lucru foarte important: Majoritatea vitaminelor, a mineralelor si a altor substante active sunt depozitate in coaja. dovleceii proaspeţi sunt mai rar consumaţi, deoarece persoanelor cu digestia sensibilă le pot produce uşoare balonări şi senzaţii de disconfort abdominal. În această formă, au însă efecte terapeutice excelente. Este bine de stiut ca dovlecelul are efecte beneficii in tratarea anumitor boli: Sclerozamultipla Supragreutatea miopia, cataracta, boli ocular cancerul
 
Ardeiul
Ardeiul
  • la persoanele care sufera de obeziatate, reduce colesterolul LDL si reduce trigliceridele